Какво представлява диетата за подтискане на глада ProLon®?

ProLon® Имитиране на Глад® е растителна програма с ограничаване на калориите, която е научно разработена, за да осигури траен ефект от “гладуването” на клетъчно ниво, като същевременно осигурява храна на тялото.

За кого е предназначена диетичната програма ProLon?

ProLon® е предназначен за употреба от хора, без здравословни проблеми, които искат да подобрят здравето и благосъстоянието си. Хора, които се борят с наднорменото теглото и искат да водят здравословен начин на живот.

Какво представлява диетата, подтискаща глада?

Диетата Имитираща Глад ® (ДИГ®/FMD)® осигурява на тялото научно разработена комбинация от макронутриенти (мазнини, въглехидрати, протеини) и микроелементи (основни витамини и минерали), предназначени за симулиране на ефекта от „гладуването“, като имат трайно подмладяващ ефект и спомагат за ускоряване на метаболизма.

Как трябва да се спазва диетата ProLon®?

Диетата трябва да се приема в продължение на пет последователни дни, след което на 6-ия ден да се преминете постепенно към балансиран начин на хранене, за да се запазят максимално ползите от нея. Програмата предоставя упътване с указания за последователност на храненето, като се препоръчва да се използват продуктите, предназначени за дадения ден, но е възможно да се използват и подобните по вид храни, стига да са в планирания ред за деня (не е препоръчително да се разменят продуктите за различни дни).

Колко килограма всеки човек очаква да загуби и дали може да се задържат?

Целта на диетата е да предизвика подмладяване, но от това може да настъпи и загубата на тегло. Всеки е различен и свалянето на килограми зависят от редица фактори. В клинично проучване от хора, завършили 5-дневният цикъл на ProLon® веднъж месечно в продължение на три месеца, средната загуба на тегло в края на проучването е била около 2 килограма. Това са били предимно коремни мазнини, но се е запазила чистата телесна маса.

Трябва ли да се спрат хранителните добавки, които приемате в ежедневието по време на диетичната програма ProLon®?

Най-добре е да избягвате да приемате допълнителни хранителни добавки. Клиничните проучвания не включват допълнителни съставки и все още проучваме какъв ефект могат да имат тези добавки, употребяващи се паралелно със спазването на диетата. За предписани лекарства и хранителни добавки, препоръчваме да се консултирате с вашия лекар.

Мога ли да използвам ProLon ако имате здравословни проблеми?

Ако имате здравословни проблеми, трябва да се консултирате с вашия личен лекар.

Защо някои хора, трябва да се консултират със специалист, преди да започнат режима?

Спазването на режима в продължение на 5 дни, не е препоръчително за всеки. В определени случаи, при различните хора трябва консултация с медицински специалист и той да определи дали ProLon® е подходящ за него, режим на хранене.