5 дневна детокс диета Prolon

Мога ли да дъвча дъвка по време на 5 дневен ProLon®?

Да, но без захар и подсладители.

Насоките за дълголетие представляват ли персонализирана диета?

Не. Тези насоки са взети от книгата The Longevity Diet, написана от професор Валтер Лонго. Те са общи насоки, а не персонализирани.

Мога ли да направя 5 дневната диета ProLon® 5 по време на менструален цикъл?

Препоръчително е да не приемате 5 дневен ProLon® през дните на менструалния цикъл.

Мога ли да направя 5 дневна детокс диета ProLon®, ако имам COVID-19 (дори в случай на асимптоматични субекти)?

По принцип е за предпочитане да не започвате 5 дневна детокс диета ProLon®, ако сте болни. Желателно е да изчакате поне 20-30 дни след преболедуване от Covid или ваксинация.

ProLon® 5-дневни менюта 1 и 2 съдържат ли никел?

Да, и двете менюта включват компоненти, които може да съдържат никел.

Мога ли да направя два последователни 5-дневни цикъла ProLon®?

Не. Добре е да изпълнявате 5-дневната хранителна програма ProLon® с разумна честота. Минималното разстояние между циклите е 30 дни.

Мога ли да консумирам храните, съдържащи се в 5-дневния комплект ProLon® през ден?

Не. За да следвате правилно5 дневен ProLon®, е необходимо да консумирате всички хранения в рамките на 5 последователни дни, както е планирано.

Мога ли да отслабна?

Загубата на тегло е второстепенна цел на детокс диетата ProLon®. Не е еднакво за всички: варира в зависимост от човека и телесния му състав.

Колко пъти мога да повторя 5 дневен ProLon®?

Честотата на повторение варира в зависимост от вашите навици (диета, седмичен спорт и т.н.) и наличието или липсата на един или повече рискови фактори. Помолете вашия лекар за подкрепа.

Ако вашият лекар предпише тестовете, колко време трябва да чакам след края на ProLon®?

За да имате надеждни анализи, е необходимо да изчакате поне 15-20 дни, след като завършите тази програма за имитиране на гладуване.

Изсушени ли са супите?

Съдържащите се в комплекта супи са изсушени. Затова е необходимо да ги сварите с определено количество вода, както е посочено в инструкциите за приготвяне, преди да ги консумирате.

ProLon® 5-дневният комплект веган ли е?

Не. 5-дневният комплект ProLon® съдържа мед и в момента малък % от добавката масло от водорасли се извлича от съставка от животински произход (около 0,2 g).

ProLon® 5-дневният комплект съдържа ли глутен или лактоза?

Кутията не е изцяло без глутен. Хората с непоносимост към лактоза, обаче могат безопасно да приемат 5 дневен ProLon®.

Мога ли да шофирам по време на 5 дневен ProLon®?

По време на ProLon® може да се почувствате уморени и сънливи. Ето защо е добре да оцените състоянието си, преди да започнете каквато и да е дейност, която изисква пълно внимание, като например шофиране.

Мога ли да плувам?

Не. Този вид напрегната физическа активност не се препоръчва по време на 5 дневната детокс диета ProLon®.

Мога ли да използвам сауна или турска баня по време на 5 дневен ProLon®?

Не. Този вид напрегната физическа активност не се препоръчва по време на 5 дневната детокс диета ProLon®.

Аз съм с поднормено тегло. Мога ли да следвам 5 дневната програма ProLon®?

Не. Изчислете, дали въз основа на вашия индекс на телесна маса можете да следвате 5 дневен ProLon® (минимален индекс на телесна маса за изпълнение на 5 дневен ProLon®: 18 точки).

Имам настинка или грип. Мога ли да направя 5 дневната програма ProLon®?

Не. Добре е да започнете 5 дневен ProLon®, когато сте в оптимално здравословно състояние.

Искам да започна 5 дневната хранителна програма ProLon®, какви кръвни изследвания трябва да направя?

Препоръчваме ви да разчитате на вашия лекар, тъй като е в рамките на неговата компетентност, да определи кои параметри трябва да тествате, за да наблюдавате състоянието преди и след на вашия път на гладуване с храна.

Не харесвам вкуса на L-Drink, как мога да го подобря?

След като сте налели правилното количество L-Drink в бутилката с вода (въз основа на телесното ви тегло) и сте добавили вода със стайна температура, докато се напълни, можете да използвате една от билковите инфузии, съдържащи се в съответната дневна кутия, за да овкусите сместа (около 10/15 минути инфузии).

Как приготвяте L-Drink?
Разклатете бутилката L-Drink преди употреба. Изсипете съдържанието на тази бутилка в приложената мерителна чашка, докато останалата течност достигне вашето тегло. ПРОВЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО КОЛИЧЕСТВО ЗА ВАШЕТО ТЕГЛО ВЪЗ ИЗМЕРВАЩАТА СКАЛА В ИНФОРМАЦИОННАТА ЛИСТОВКА. Изхвърлете останалото съдържание в бутилката. Прелейте течността от мерителната чашка в голямата празна бутилка за вода. Добавете най-малко 800 ml вода към голямата бутилка с вода и разбъркайте внимателно. Пийте сместа през целия ден.
 
Ако искате да подобрите вкуса, можете да добавите към сместа от L-Drink и една от билковите запарки, включени в съответната дневна кутия. Оставете инфузионния сак в бутилката с вода за 10/15 минути.
Имам диабет, мога ли да направя 5 дневния ProLon®?

Не, не е позволено да започнете и следвате програмата за 5-дневно хранене ProLon® в случай на захарен диабет тип 1, тип 2 или друга генетична форма на диабет, без разрешението на вашия лекар.

Кърмя/бременна съм, мога ли да направя 5 дневна детокс диетаProLon®?

Не, не е позволено да започнете и да следвате 5-дневната хранителна програма ProLon® по време на бременност или по време на кърмене.

Трудно ми е да преглъщам капсули с добавки. Какво мога да направя?

Можете да отворите капсулите с добавка NR-3 и да ги разтворите в чаша вода, докато можете да разчупите мекия гел на добавката Algal Oil в устата.

Трябва ли непременно да консумирам всички продукти в моя ProLon® 5-дневен комплект?

Важно е да се консумират всички компоненти, включени в еднодневната кутия и в предоставените количества, тъй като 5-дневният хранителен комплект ProLon® е научно проектиран и тестван, за да симулира състояние на гладуване само на вода, като същевременно осигурява подходящо хранене за тялото ви. Ако е необходимо, можете да разделите „количеството“ на даден продукт и да го консумирате стъпка по стъпка през този конкретен ден.

Трябва ли да консумирам всички билкови отвари през 5-те дни?

Препоръчително е да пиете всички растителни продукти, представени във вашия 5-дневен комплект ProLon®. Ако не ги харесвате, препоръчваме ви пак да пиете правилното количество вода всеки ден през 5-те дни, защото това ще ви помогне да останете хидратирани. Ако имате останали сакове за инфузия, можете да ги използвате, след като приключите с вашата 5-дневна хранителна програма ProLon®.

Забравих да взема добавката. Какво мога да направя?

Ако сте забравили да приемете дневна доза от NR-3 или добавките с масло от водорасли, можете да вземете забравената дневна доза на Ден 6, на обяд или по време на вечеря.

Една от супите липсва в моя 5-дневен комплект ProLon®, какво мога да направя?

Свържете се незабавно с отдела за обслужване на клиенти на адрес https://prolon.bg/kontakti/, за да съобщите за аномалията. Те ще ви препоръчат какво да правите в зависимост от деня, в който сте, и ние ще ви изпратим заместител.

Една от билковите инфузии липсва в моя ProLon® 5-дневен комплект, какво мога да направя?

Можете да консумирате една от билковите инфузии, налични в друга дневна кутия от 5-дневния комплект ProLon®, а междувременно ще ви изпратим заместител. Ако заместителят пристигне късно, не е нужно да се притеснявате, защото основната функция на билковите отвари е да ви помогне да останете хидратирани. Важното е да пиете правилното количество вода през този ден и през всичките 5 дни.

Барчето L-Nut липсва в дневна кутия 1, 2, 3 или 4 от моя 5-дневен комплект ProLon®, какво мога да направя?

Можете да вземете L-Nut Бар от кутията на петия ден във вашия ProLon® 5-дневен комплект, докато междувременно ние ще изпратим заместител. Свържете се незабавно с нашето обслужване на клиенти на адрес https://prolon.bg/kontakti/, за да съобщите за аномалията.

Какво трябва да направя, ако приемам добавки?
Тъй като 5-дневният комплект ProLon® е научно проектиран и тестван, за да симулира състояние на гладуване и да осигури, в същото време, адекватно хранене на тялото, като цяло е препоръчително да спрете приема на ежедневни добавки, като тази програма за имитиране на гладуване включва добавки, съдържащи витамини, минерали и омега-3.
 
Препоръчваме ви обаче да обсъдите това с вашия лекар, ако интегрирането на вашите ежедневни добавки е било предложено от самия специалист.
Какво трябва да направя, ако приемам лекарства?

Когато приемате лекарства, препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар или медицински специалист, тъй като те могат да Ви препоръчат, дали 5 дневният ProLon® може да се приема в комбинация с каквито и да е лекарства, които са Ви предписани.

Какво трябва да направя след 5-те дни на ProLon®?

В края на 5-дневната хранителна програма ProLon®, на 6-ия ден и за период от приблизително 12 часа, се препоръчва да следвате преходна диета, а именно: да избягвате обилни хранения и да започнете деня с течност и меки храни, като смутита или центрофугирани плодове и зеленчуци; след това за обяд можете да ядете леки ястия, като ориз, паста или други зърнени храни, придружени от малки порции риба или бобови растения и варени или сурови сезонни зеленчуци (или смес от двете). След това от ден 7 можете постепенно да възобновите ежедневната си диета, като консумирате правилно балансирани ястия от хранителна гледна точка, базирайки се на вашите нужди.

Мога ли да използвам остатъка от L-Drink?

Не, това, което е останало от бутилката L-Drink, не трябва да се използва.

Не съм вкъщи цял ден, какво мога да направя с 5-дневните хранения на ProLon®?

Супите минестроне могат да се приготвят сутрин или предната вечер. Винаги се уверете, че ги съхранявате при подходящи температури до обяд. Например: ако ги сготвите предишната вечер, просто ги дръжте на хладно; от друга страна, ако се приготвят сутрин, могат да се съхраняват в термос, който поддържа температурата на готвене няколко часа след приготвянето им.

Имам мускулни болки. Какво мога да направя?

Препоръчително е да си починете и да се хидратирате добре, като пиете правилното количество вода през целия ден (около 2,5 литра на ден, включително L-Drinks и билковите отвари, които намирате в комплекта). В допълнение към това, за облекчаване на болката, можете да масажирате засегнатата област, да поставите там торбичка с гореща вода или билков мускулен релаксиращ крем.

Имам главоболие. Какво мога да направя?

Препоръчително е да си починете и да се хидратирате добре, като пиете правилното количество вода през целия ден (около 2,5 литра на ден, включително L-напитките и билковите отвари, които намирате в комплекта): правилната хидратация помага много в тези случаи.

Имам главоболие и мускулни болки. Това нормално ли е?

Да, главоболието и мускулните болки могат да бъдат сред ефектите, които обикновено са свързани със симулираното гладуване; като цяло първите 3 дни са най-трудни, особено втория и третия. Отговорът на организма обаче зависи от човек на човек.

Колко вода трябва да пия по време на 5-дневния ProLon®?

По време на 5-дневната хранителна програма ProLon® се препоръчва да се пият най-малко 2,5 литра вода общо на ден (включително билковите отвари и L-напитките в хранителния план).

С кои продукти мога да заменя ястията от комплекта, които не харесвам?

Компонентите на комплекта не могат да бъдат заменени. 5-дневният комплект ProLon® е проектиран и тестван, за да симулира състояние на гладуване и в същото време да осигури адекватно хранене на тялото, поради което замяната на един или повече от предоставените компоненти трябва да се избягва.

Какво представлява L-Drink?

L-Drink е напитка, която може да се приема от ден 2 до ден 5. Количеството течност, което можете да приемате, зависи от вашето телесно тегло и трябва да бъде приготвено, като следвате стъпките, посочени в листовката с инструкции, съдържаща се в комплекта. Тази смес, правилно приготвена, подпомага чревния поток, тъй като е леко слабително.

Мога ли да спортувам или да правя физическа активност по време на ProLon® 5-day?

През 5-те дни на ProLon® е препоръчително да избягвате уморителни и особено интензивни дейности, включително високоинтензивни упражнения или плуване. Препоръчително е хората, които спортуват, да избягват заниманията си през този период. Ако се чувствате добре, можете да изберете разходка или практикуване на йога, медитация и кратки сесии на пилатес.

Мога ли да консумирам кафе, чай, запарки или други напитки по време на 5-дневния ProLon®?
По време на 5-те дни от 5-дневната програма ProLon® се препоръчва да не добавяте други храни или напитки, различни от тези в комплекта, с изключение на вода.
 
В случай, че имате истинска нужда от кафе, по изключение, можете да пиете най-много малка чаша кафе на ден, за да запазите 5-дневната си програма ProLon®, без захар, мед, мляко, подсладители или други добавки.
Каква друга храна мога да приемам по време на 5-дневния ProLon®?

Тъй като 5 дневният ProLon® е хранителна програма, която осигурява всичко, от което се нуждаете през 5-те дни, като същевременно подпомага и стимулира обновяването и самовъзстановяването на клетките, не се препоръчва консумацията на друг вид храна или напитки в комбинация с него. Силно се препоръчва да се хидратирате правилно, като пиете много вода, за да избегнете дехидратация.

Има ли някакви научни данни в подкрепа на ProLon® 5-дневна формула и съставки?

Уникалната диетична формула на  5 дневната детокс диета ProLon® е резултат от десетилетия научни изследвания, включително предклинични и клинични изследвания. ProLon® съдържа специфични съставки, които са научно разработени, за да имитират гладуване по време на хранене.

Какво трябва да направя, ако пакетът ми Prolon е подправен?

Ако случайно куриерът достави пакет с фалшив печат или с видимо фалшифициране, трябва незабавно да направите снимка и да отхвърлите доставения пакет. Важно е да изпратите снимката на ProLon®. Ако тези действия не бъдат предприети, Компанията няма да може да направи нищо, за да помогне.

Може ли 5-дневен ProLon® да се използва от пациенти с хронични заболявания?

В зависимост от здравословното състояние на хората, предишната им медицинска история и предписаните им лекарства, 5-дневната хранителна програма ProLon® може да се комбинира със стандартно медицинско лечение, обаче такива оценки и предписания трябва да бъдат направени от вашия лекар.

Как да приемам 5-дневен ProLon®?

Потребителите на 5 дневната детокс програма ProLon® могат да консумират продуктите в комплекта в 5 последователни дни, като следват реда на плана за хранене, подчертан в информационната листовка. Редът, в който продуктите могат да се консумират в рамките на един ден, може да варира, но НЕ е възможно да преместите един или повече продукти от определен ден в друг.

Какво съдържа 5 дневния комплект ProLon®?

Всеки ProLon® комплект съдържа хранителни продукти с около 60 съставки на растителна основа, научно формулирани и клинично тествани за тези, които искат да преминат през Технологичната програма за имитиране на гладуване, която продължава 5 дни. Вътре в комплекта ще намерите пет допълнителни кутии. Всяка кутия е специфична за един ден от 5-дневната програма ProLon®. Всички храни са много вкусни и лесни за приготвяне и включват зеленчукови супи, барове, закуски, хранителни добавки, билкови отвари и L-напитки.

Кой трябва да използва 5-дневен ProLon®?

Клиничните проучвания показват, че ProLon® може да предложи важни благоприятни ефекти, произтичащи от вариацията на диетата: попитайте вашия лекар или вашия треньор по хранене за повече информация.

Какво представлява 5 дневната програма ProLon®

ProLon® е 5-дневен диетичен план, разработен от учени от световна класа по дълголетие. Потребителите на ProLon® получават всичко необходимо за всеки ден от хранителната програма в един комплект.

Prolon REset

Какво е Prolon Reset и как се използва?

ProLon ReSet е 1-дневна програма за хранене на гладно, която използва патентована, прецизна смес от хранителни вещества на растителна основа, за да ви осигури основно хранене, без да активира системата за разпознаване на храната на тялото ви. ProLon ReSet е за хора, които се интересуват от усилване на периодичното гладуване или просто да дадат на тялото си така необходимата почивка от безсмислено хранене и висококалорични диети със захар и въглехидрати с хранителна програма, която може да ви даде ползите от един цял ден.
Накратко, ProLon ReSet ви въвежда в света на гладуването, като дава на тялото ви почивка и шанс за ReSet. ProLon ReSet може да ви помогне да управлявате глада си с този 1-дневен комплект за гладуване и да изживеете целодневно гладуване, без да гладувате.

Как ProLon ReSet поддържа гладуване?

ProLon ReSet ви помага да влезете в трансформиращия начин на живот на гладуване с храна*. Когато правите ProLon ReSet, вие ядете, докато тялото ви мисли, че е на гладно, защото научно разработената комбинация от хранителни вещества не задейства пътища за разпознаване на хранителни вещества. По време на това 1-дневно гладуване нивата на кетоните в тялото ви ще се повишат, тъй като тялото ви ще започне да разгражда мастните запаси за гориво, а нивата на глюкозата ви ще останат стабилни – подобно на това, което се случва, когато гладувате.
*Въз основа на имитиращата гладуване технология на ProLon.

Кой може да използва Prolon Reset?

ProLon ReSet е за хора, които се интересуват да засилят периодичното си гладуване или просто да дадат на тялото си така необходимата почивка от безсмислено хранене и висококалорични диети със захар и въглехидрати с хранителна програма, която може да ви даде ползите от цял ден.​ Този рестарт е за вас, ако искате да:

 • дадете на тялото си 1-дневна почивка от безсмислено хранене и висококалорична диета със захар и въглехидрати и позволите на тялото да се възстанови чрез активно гладуване;
 • прекъснете цикъла и балансирате прекомерното угаждане с 1-дневна интервенция ReSet;
 • увеличите своите процедури за почистване и периодично гладуване;
 • започнете пътуването си към здравословно остаряване чрез начин на живот с периодично гладуване и дълголетие.

*Ако имате диабет или приемате някакви лекарства, които влияят на кръвната захар, моля, консултирайте се с лекар, преди да опитате да гладувате или да спазвате нискокалорична диета. Консултирайте се със здравен специалист, преди да започнете каквато и да е диета, добавка или тренировъчна програма.

Как да използвам Prolon Reset?

ProLon ReSet улеснява гладуването за цял ден, като ви дава храна, гориво и овладява глада, докато тялото ви гладува!

 • Използвайте като целодневна почивка на гладно за тялото си, когато имате нужда от възстановяване от нездравословното хранене;
 • Използвайте, за да подсилите рутинната си процедура за почистване. Можете да изберете да го използвате два пъти седмично, за да оптимизирате ползите от възстановяването;
 • Използвайте като част от режима за периодично гладуване (диета 5:2).
  • Периодичното гладуване (ПГ) може да се определи като гладуване за по-малко от 2 дни и се е превърнало в най-популярната диета в Съединените щати. Макар че в категорията на IF има различни методи на гладуване, като например диетата 5:2, всички те се основават на модели на хранене, които редуват интервали на хранене и гладуване;
  • ProLon ReSet е идеален за използване в рамките на диетата 5:2. Този тип IF включва гладуване през определени дни от седмицата. При този подход хората или премахват, или силно ограничават калориите си за два (непоследователни) дни от седмицата, след което възобновяват нормалния си хранителен режим през останалите пет дни. Можете да използвате ProLon ReSet през двата дни на гладуване седмично, а през останалите 5 дни от седмицата да се храните по обичайния си начин.
Колко често мога да използвам Prolon Reset?

С ProLon ReSet можете да изпробвате еднодневно постене, за да проверите дали гладуването е подходящо за вас, или да го използвате винаги, когато почувствате, че се нуждаете от възстановяване след прекаляване с храната. Можете да използвате ProLon ReSet за:

 1. Подсилете рутината си за почистване, като я използвате два пъти седмично, за да оптимизирате ползите от нулирането;
 2. Включете във вашето периодично гладуване, 5:2 диета. В съответствие с продължителността на вашата диета 5:2, можете да използвате ProLon ReSet в 2 дни на гладуване в седмицата и да ядете обичайната си диета през останалите 5 дни от седмицата. Например, ако изберете да следвате рутина 5:2 в продължение на 3 седмици всеки месец, ще използвате 6 нулирания в рамките на този месец.

Ако търсите ползите от продължителното гладуване, включително аутофагия и подмладяване, нашата 5-дневна детокс диета, имитираща гладуване ProLon (FMD) е обстойно тествана, използвана е безопасно от стотици хиляди, като цяло здрави потребители и е клинично тествана, за да осигури много ползи, включително поддържане на цялостното метаболитно здраве, когато се използва в множество последователни цикъла. Както при всяка диета, трябва да говорите с вашият лекар, който може да препоръча да правите месечни цикли, докато достигнете индивидуалните си цели, а след това на всеки 3-6 месеца, за да поддържате ползите. За повече информация относно ProLon посетете www.prolonfmd.com.

Какви са резултатите от изследванията на ProLon ReSet?

ProLon ReSet е разработен по същата технология като ProLon Fasting Mimicking Diet®. Нашата технология е резултат от повече от 20 години предклинични и клинични тестове, вдъхновена от Нобелова награда за наука и наградена с над 36 милиона щатски долара финансиране за научни изследвания и развойна дейност от институции, включително Националния институт по здравеопазване и Европейския съюз.

Какви храни или напитки мога да добавям към ProLon ReSet?

Въпреки че добавките не се препоръчват, за да се намали рискът от нарушаване на поста, можете да изберете да добавите:

 • – Неограничен брой билкови чайове (неподсладени и без кофеин);
 • Всички видове газирана вода са подходящи (без никакви подсладители);
 • Кофеин до 140 mg дневно:
  • 1 чаша (8-12fl oz) кафе (без сметана или подсладител);
  • 2 чаши (16fl oz) черен или зелен чай (традиционно накиснат), без матча;
  • 6 чаши (48fl oz) кафе без кофеин (без сметана и подсладител).
 • До 1 супена лъжица сушени билки или подправки на ден към супите или други храни в диетата за подобряване на вкуса (за предпочитане непреработени, напр. люспи от червен пипер);
 • До 1 чаена лъжичка морска сол (стига да няма здравословни противопоказания);
 • До 2 резена лимон на ден (изстискани, а не изядени), независимо дали ги използвате в супи, билкови чайове или вода;
 • До 2 броя дъвки без захар на ден по време на лечението с ProLon.

Трябва да добавяте храна към програмата само в краен случай, ако сте толкова невероятно гладни, че ви се струва, че ще нарушите поста. В такъв случай можете да си хапвате по едно-две парченца ябълка, 1 стрък целина или 1 малка персийска краставица с дължина 5-6 инча на ден.

Може ли ProLon ReSet да се използва при продължително периодично гладуване?

ProLon ReSet е предназначен за подпомагане на периодичното гладуване (нощно гладуване и гладуване с продължителност под два дни), като част от ежедневния здравословен начин на живот. Ако търсите ползите от продължителното периодично гладуване (по-дълго от 2 дни), включително подпомагане на отслабването и загубата на мазнини, метаболитно здраве или начало на промяна в начина на живот, препоръчваме ви да опитате 5-дневната диета, имитираща гладуване ProLon.

Каква е разликата между ProLon ReSet и ProLon детокс диета, имитираща глад?

ProLon ReSet е еднодневно гладуване, което е резултат от научните познания, залегнати в основата на 5-дневната диета, имитираща гладуване ProLon. ProLon ReSet е предназначен за подпомагане на периодичното гладуване (нощно гладуване и гладуване с продължителност под два дни) като част от ежедневния здравословен начин на живот.

Ако търсите ползите от продължителното периодично гладуване (по-дълго от 2 дни), включително подпомагане на отслабването и загубата на мазнини, клетъчно подмладяване, метаболитно здраве или начало на промяна в начина на живот, препоръчваме ви да опитате 5-дневната диета, имитираща гладуване ProLon. Поради удължената си продължителност PF не само намалява теглото и редуцира мазнините, но и стимулира биологичното гладуване и процеса, известен като автофагия – почистването на стареещите и износени вътреклетъчни компоненти. Тези ефекти на клетъчно прочистване и подмладяване могат да се постигнат само, чрез клетъчен стрес, например при продължително гладуване като 5-дневния ProLon FMD.

Мога ли да използвам ProLon ReSet, за да удължа 5-дневното гладуване с ProLon FMD?

ProLon ReSet е предназначен да се използва като целодневна почивка на гладно, когато имате нужда от възстановяване, искате да подсилите рутинната си програма за пречистване или практикувате периодично гладуване като част от диетата 5:2 (гладуване 2 дни в седмицата, обичайно хранене през останалите 5 дни от седмицата). Не препоръчваме да добавяте ProLon ReSet ден преди или след приключване на 5-дневния прием на ProLon, тъй като това не е тествано в нито едно от нашите проучвания и може да е опасно за някои хора.

Каква е разликата между ProLon Fast Pack и ProLon ReSet?

Каква е разликата между ProLon Fast Pack и ProLon ReSet?
ProLon Reset е най-новата ни версия на 1-дневно гладуване с ProLon. Докато ProLon Fast Pack предлага начин да се улесните в гладуването, ProLon ReSet предлага 1-дневно гладуване, което доказано поддържа тялото ви в състояние на гладуване*. Тази по-нова формула с по-малко калории е извлечена от науката, стояща зад 5-дневната диета ProLon, имитираща гладуване, и е специално разработена за поддържане на режимите на периодично гладуване (IF). Проектирахме ProLon ReSet така, че да отговаря на диетата 5:2, която представлява диета с периодично гладуване, позволяваща на хората да се хранят с обичайната си храна 5 дни в седмицата, а през останалите 2 (непоследователни) дни да ограничават калориите. Можете да използвате ProLon ReSet в дните на гладуване за Интермитентно гладуване(ИГ) до един ден или като част от диетата 5:2, в зависимост от вашите нужди и начин на живот.

*Въз основа на технологията за имитиране на гладуване на ProLon.

Какво съдържа Prolon Reset?

ProLon ReSet се състои от супи, барове, закуски, билкови чайове и добавки на растителна основа, предназначени да подпомогнат гладуването. В менюто е предложено кои продукти да консумирате за закуска, обяд и вечеря, но редът на консумиране на храната зависи от вас. Яжте и пийте само това, което е в комплекта, с изключение на вода и билкови чайове.

Веган ли е ProLon ReSet?

ProLon ReSet е вегетариански, а не вегански продукт. Нашите барове съдържат протеини на растителна основа и са направени с мед.

Съдържа ли ProLon ReSet глутен?

ProLon ReSet не съдържа глутен. Въпреки това те се произвеждат в предприятия, в които се обработва и пшеница, затова ви препоръчваме да прегледате списъка на съставките.

L-Nutra е загрижена за кръстосаното замърсяване и се отнася сериозно към качеството на нашите продукти. По този начин ние отговаряме или надхвърляме действащите добри производствени практики (cGMP), както и приложимите регулаторни стандарти. Моля, прочетете нашата хранителна информация за повече информация относно потенциалните хранителни алергени.

Съдържа ли ProLon ReSet соя?

ProLon ReSet не е формулиран или разработен със соеви съставки. Някои от продуктите обаче се произвеждат в предприятия, които обработват и соя. Важно е да се отбележи, че тези съоръжения следват или надвишават настоящите добри производствени практики (cGMP), които гарантират наличието на програми за контрол на алергените. Моля, прочетете нашата хранителна информация за повече информация относно потенциалните хранителни алергени.

Съдържа ли ProLon ReSet млечни продукти?

Съдържанието на ProLon ReSet не съдържа млечни продукти. Въпреки това те се произвеждат в предприятия, в които се преработва и мляко или продукти, съдържащи мляко, затова ви препоръчваме да прегледате списъка на съставките.

Колко калории има в ProLon ReSet?

Всеки комплект съдържа общо 765 калории. За допълнителна информация относно калорийното съдържание на всеки продукт от ReSet, моля, прочетете информацията за хранителните стойности.

Здравословно и безопасно ли е гладуването?

Поради естеството на гладуването има общи оплаквания, свързани с него, включително умора, главоболие, замайване, болки в опорно-двигателния апарат, гадене и трудности с концентрацията по време на гладуването. Оплакванията са леки и се понасят от повечето хора.

ProLon ReSet е програма, базирана на храна. Всяка значителна промяна в начина на хранене (включително приема на фибри) може да доведе до промени в червата, като подуване на корема, спазми и газове, запек или диария.

Въпреки че ProLon ReSet е разработен така, че да намали много от тези рискове, свързани с гладуването, като осигурява специфични макро- и микроелементи, тъй като все още е нискокалорична диета, Ви препоръчваме да обсъдите с Вашия лекар, дали практикуването на гладуване или използването на имитираща гладуването диета е подходящо за Вас. Моля, избягвайте следното по време на еднодневната програма:

 • Всякакви натоварващи упражнения или дейности, които могат да изразходват голямо количество калории;
 • Екстремни температури, като джакузита и сауни, или шофиране на дълги разстояния под въздействието на силно слънце или топлина.

Тъй като ProLon ReSet е програма на хранителна основа, моля, спрете продукта, ако изпитате някакъв симптом на алергична реакция, като обрив, промяна в гласа, подуване или повишена температура.

Ако се чувствате замаяни или отпаднали, трябва да хапнете нещо, да пиете сок или да консумирате напитка със захар. Ако симптомите не отшумят, моля, свържете се с Вашия лекар или, ако смятате, че това е животозастрашаващ спешен случай, се обадете на 112.

Приемам ProLon ReSet и имам спешен медицински проблем

Съжаляваме за преживяното от вас. Ако в даден момент не сте сигурни в доброто си състояние или имате притеснения относно нещо, което изпитвате, спрете гладуването, като консумирате храна. Ако смятате, че здравето ви е проблемно или имате състояние, при което се нуждаете от незабавна медицинска помощ, моля, потърсете съответната медицинска помощ.

Имам нежелани ефекти (главоболие, умора и т.н.) Какво трябва да направя?

Всеки човек преживява гладуването по различен начин, което може да се дължи на няколко фактора. Ако не сте в състояние да понасяте страничните ефекти и смятате, че здравето Ви е обезпокоително по всяко време, препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия лекар. Ако имат някакви въпроси, могат да се свържат с нас директно по имейл (info@prolon.bg).

Ако имам здравословно състояние, мога ли да се възползвам от ProLon ReSet?

Ако имате диабет или приемате лекарства, които влияят на кръвната захар, моля, консултирайте се с медицинско лице, преди да предприемете гладуване, включително използването на ReSet, или нискокалорична диета.

Въпреки че кратките периоди на гладуване са безопасни за повечето здрави хора, трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете диета или програма за хранене, за да сте сигурни, че тя е безопасна и подходяща за вас. Всеки, който има предшестващо заболяване или приема лекарства по лекарско предписание, трябва да се консултира с медицински специалист, преди да започне да пости.

Не постете и не използвайте продукти за целите на гладуването, ако:

 • Имате повишена температура, кашлица, диария, признаци на активна инфекция или сте изложени на риск от повтаряща се инфекция;
 • сте с поднормено тегло, кърмите или сте бременна;
 • Имате диетични ограничения;
 • Имате известно, предполагаемо или диагностицирано хранително разстройство;
 • сте под 18-годишна възраст или над 70-годишна възраст, освен ако не сте под наблюдението на медицинско лице.
Какво представлява периодичното гладуване?

Периодичното гладуване (ПГ) може да се определи като гладуване за по-малко от 2 дни. Ограниченото във времето хранене (напр. нощно гладуване за 12-16 часа), диетата 5:2 и редуването на дневното гладуване се включват в общото понятие ИГ. Въпреки че в категорията на ИГ има различни методи на гладуване, всички те се основават на модели на хранене, които редуват интервали на хранене и гладуване.

Какви са ползите от периодичното гладуване?

Хората практикуват периодично гладуване по много причини, включително за намаляване на теглото и други потенциални ползи за здравето. Що се отнася до загубата на тегло, чрез съкращаване на времето, през което се консумира храна, обикновено се приемат по-малко калории като цяло, което може да доведе до загуба на тегло, която е различна за всеки човек. Съществуват и други потенциални ползи за здравето, свързани със синхронизирането на периода на гладуване с цикъла на съня (т.е. да не се яде след вечеря). Ползите, които може да получите от употребата на ReSet, варират при различните хора и зависят от цялостния ви начин на живот, включително физическите упражнения, приема на храна в дните без гладуване и други избори, свързани с начина на живот.

Каква е разликата между периодичното гладуване и продължителното гладуване?

Периодичното гладуване (ПГ) може да се определи като гладуване за по-малко от 2 дни. Макар че в категорията на ПГ има различни методи на гладуване, всички те се основават на модели на хранене, които редуват интервали на хранене и гладуване. Един от популярните режими на хранене с ПГ е диетата 5:2, която включва гладуване през определени дни от седмицата. При този подход хората или премахват, или силно ограничават калориите си за два (непоследователни) дни от седмицата, след което възобновяват нормалния си хранителен режим през останалите пет дни. 

Периодичното гладуване (ПГ) е гладуване в продължение на повече от два дни, обикновено от три до седем последователни дни. Благодарение на удължената си продължителност ПГ не само осигурява намаляване на теглото и редуциране на мазнините, но и насърчава биологичното гладуване и процеса, известен като автофагия, почистването на стареещите и износени вътреклетъчни компоненти. Тези ефекти на клетъчно прочистване, обновяване и подмладяване могат да бъдат постигнати само чрез продължително гладуване, като 5-дневния ProLon FMD.